Leverans och en liten sneak peak
Idag har vi jobbat hårt, som vi brukar på tisdagar. Vi jobbade i närmre fyra timmar idag och hann med mycket. Först åkte vi till en av våra leverantörer i Hallsberg där vi beställde mycket mumsigt och direkt fick den beställningen med oss. Sedan åkte vi mot Askersund där nästa leverans skulle hämtas. Efter detta satt vi hemma hos Sofie och jobbade med vår prototyp av julpaketet, diskuterade priser på det och planerade en hel del viktiga saker framöver. Det är mycket att hålla i huvudet och mycket jobb som krävs för att driva ett UF-företag så det är en himla tur att det är så fruktansvärt roligt! :) Vi hann givetvis med vår tisdagsfika under planeringen, mycket uppskattat!

Jag hoppas att ni inte blir alltför besvikna när det enbart är jag som har uppdaterat här än så länge. De andra brudarna kommer nog igång med bloggandet inom kort! Ha det gott så länge.

/Sandra

On the road


Detta visar lite smått vad vi bland annat har haft för oss de senaste veckorna. Det har blivit mycket åkande till olika, lokala leverantörer för att kolla på olika sortiment, testa produkter, diskutera priser, lägga beställningar och ragga kunder etc. Vi har även fått en mysig tisdagsrutin när vi har åkt runt, som inkluderar en kort fikapaus för att ladda batterierna. Skönt att kunna sitta ner över en kaffe och tänka igenom allt man sett och komma överens ihop om vilka produkter man ska satsa på.

På tisdag ska vi ner till en av våra leverantörer, denna är belägen i Askersund, och hämta samt betala vår beställning därifrån. Sedan ska vi lägga ytterligare en beställning hos en annan leverantör. Det blir superspännande! Stay tuned

/Sandra

Välkommen till Goodie Bag UF

Nu börjar bloggen ta form och är redo att sättas i bruk, i takt med att vi fått en provisorisk header och vår logga på plats. Det kommer säkerligen att ske små justeringar med tiden.

Vilka är vi?
Vi är fyra tjejer som går sista året på en samhällsvetenskaplig utbildning på Alléskolan i Hallsberg. Tre av oss (Johanna, Sandra och Maja) går en specialutformad utbildning som kallas samhäll-estet, som i sig är ett vanligt samhällsprogram fast med musik istället för moderna språk. Två av oss (Sandra och Johanna) går sam-sam som inriktning och de resterande två (Maja och Sofie) går sam-ekonomi.

Vi visste ganska tidigt att vi ville starta upp ett UF-företag som projektarbete under vårt sista gymnasieår, och har nu tidigt i höst registrerat och startat upp vårt söta lilla företag - Goodie Bag UF.

Det kommer ett inlägg inom kort med en personlig presentation av var och en av oss.

Hur ser vår affärsidé ut?
Vår affärsidé går ut på att köpa in prisvärda produkter av hög kvalitet och sätta ihop presentpåsar (dvs. goodie bags) efter olika teman. Efter mycket funderande har vi kommit fram till att vi ska sätta ihop en julpåse (som blir mer av ett julpaket) och en studentpåse som sätts i produktion efter årsskiftet. Vi erbjuder först och främst företag att köpa in vårt julpaket till sina anställda men beställningar från privatpersoner är givetvis varmt mottagna, i mån av lagerstatus (vi har bara ett visst antal julpaket nämligen.) Studentpåsen kommer däremot att rikta sig främst till privatpersoner, då tanken är att det ska formas till en studentpresent.

Vår julpåse passar både tjejer och killar men är nog mer åt det tjejiga hållet innehållsmässigt. Det är nog en smaksak. Vi kommer att lägga ut prototyper av våra presentpåsar så fort innehållet är bestämt och vi fått in alla produkter.

Vi har försökt att använda oss av mestadels lokala leverantörer.

Vad har vi åstadkommit hittills?
Vi har givetvis registrerat oss som UF-företag och startat upp vår lilla rörelse. Vi har spenderat mycket tid åt att leta upp leverantörer som motsvarar våra önskemål om prisvärda och trendiga produkter av hög kvalitet, samtidigt som leverantörerna helst ska finnas på lokal ort (inom Närke.) Nu är vi i full fart med att beställa hem våra produkter som passar till vår julpåse och har redan fått hem många av dessa. Så fort alla har kommit in till oss sätter vi ihop en prototyp av vår julpåse så att ni kan se hur den ser ut och eventuellt lägga en beställning vid intresse.

Vi har fått vår första stora beställning från ett företag och hoppas på fler nappningar.
Vi ska också sätta igång och skriva en affärsplan för företaget inom kort.

To be continued...
/Sandra

RSS 2.0