Sandra


Då var det bara jag kvar då! Jag heter Sandra Nilsson och har benämningen Marknadsföringsansvarig i Goodie Bag UF. Vi jobbar med det mesta ihop för att det bara har blivit så och för att det är så fruktansvärt roligt att jobba med alla delar i ett företag, men i och med min benämning tog jag ansvaret för att starta upp det som syns utåt; dvs. blogg, facebookgrupp osv. Ni får gärna gå med i vår grupp på facebook och håll koll på vad vi jobbar med, även där: Goodie Bag UF.

Vem är då jag?

Precis som resterande tjejer i företaget som redan presenterat sig, går jag sista året på samhällsprogrammet på Alléskolan i Hallsberg. Jag läser, närmre bestämt, ett specialutformat program som kallas Samhäll-estet, vilket innebär att vi har 30% musik istället för moderna språk. Det är toppen om man älskar musik och vill syssla med sitt intresse även i skolan. Det lättar ofta upp pluggsvackorna mitt i terminerna, då man alltid har våra stora jul- och studentproduktioner att se fram emot. Dessutom har vi en fantastisk gemenskap i estetklassen. Trots att SP3A är min egentliga klass har vi mycket mer samhörighet i estetklassen med oss samhäll- och natur-esteter. Det är som en egen liten klass, eftersom vi har lektioner ihop nästan varje dag i veckan.

Jag kommer ifrån Björkas skogar, ett ganska idylliskt lantställe mitt emellan Kumla och Hallsberg. Det ligger på landet men ändå nära till stan, vilket är helt perfekt. Kollektivtrafiken är det enda som fattas, men det bekymret försvann när körkortet damp ner i plånboken i våras. Sedan ett år är mina föräldrar separerade och numera bor mamma i Hallsberg och pappa bor kvar i Björka. Jag själv, tog för en månad sedan det stora steget att köpa mig en lägenhet och flytta hemifrån. Numera bor jag mitt i centrala Kumla i min egna lilla etta. Jag behövde ha ett ställe som var mitt, så jag slapp leva som en pingisboll i min bil och ha allt nerpackat i väskor. Det beslutet är det bästa jag tagit hittills i mitt liv, jag trivs som bara den!

Jag har många olika intressen men utöver vänner, familj och musik/sång är foto det som ligger varmast om hjärtat. Jag gillar att få utlopp för min kreativitet genom just det och text. Det är därför jag har bloggat i flera års tid.

Framtidsplanerna är än så länge lite diffusa. Det blir eventuellt att jobba eller läsa några kurser på folkis/uni direkt efter studenten, men något långt program hoppar jag nog inte på, som det känns nu åtminstone. Jag vill känna mig lite mer säker på vad jag vill först. Kanske kommer idéerna framåt vårkanten. Förslag på senare utbildning är eventuellt socionom eller lärare. Time will tell :) För övrigt ser jag fram emot studenten med en gnutta vemod. Gymnasietiden har varit den bästa tiden i mitt liv hittills, då jag har lärt känna så många fina människor, men just nu är jag samtidigt väldigt oinspirerad och skoltrött vad gäller det teoretiska.

Som avslutning kan jag passa på, precis som de andra, att rekommendera alla blivande gymnasietreor att driva ett UF-företag som projektarbete. Det krävs mycket tid, sena eftermiddagar (inga egentliga arbetstider, man får jobba när det behövs helt enkelt) och mycket hårt arbete om man vill lyckas väl, men det är sååå värt allt slit. Att få skapa en alldeles egen produkt med sina vänner och sedan se beställningar rulla in är en helt obeskrivlig känsla. Adrenalinrusch for sure! Om ni har en bra affärsidé och inte är rädda för lite slit är det bara att köra! :)

Sofie

Hej alla läsare!
Detta är mitt första inlägg på GBs hemsida och då hade jag tänkt berätta lite om mig själv. Jag heter då Sofie Johansson och har tillsammans med Maja ansvar för GBs ekonomi. Jag går samhällsprogrammet med inriktningen ekonomi (där fick ni svaret för varför jag har hand om det ekonomiska inom vårt uf-företag).
Jag är 18 år gammal och har nästan lämnat boet i Askersund (i alla fall om man frågar mig, men det är nog bäst att inte fråga min mamma, hon vill nog ha kvar mig hemma så länge det går). Jag bor alltså mestadels i Åsbro med min pojkvän Alexander och hans katt Alfons. Hemma i Askersund har jag en katt som heter Snoddas som jag har haft i 7 år nu. Jag har förövrigt två äldre syskon som heter Elin och Linnéa. Vi brukar vara iväg och shoppa en del annars bråkar vi mest (haha skoja bara… eller?).
Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga om mig själv, men jag tycker för tillfället inte sådär jätte mycket om skolan, men att driva ett uf-företag gör vardagen lite roligare. De andra tjejerna i uf-företaget livar upp min vardag med lite skratt och tokigheter.
Ps det är jag som har gjort loggan, snygg va? =)
Hej alla läsare!
Detta är mitt första inlägg på GBs hemsida och då hade jag tänkt berätta lite om mig själv. Jag heter då Sofie Johansson och har tillsammans med Maja ansvar för GBs ekonomi. Jag går samhällsprogrammet med inriktning ekonomi (där fick ni svaret för varför jag har hand om det ekonomiska inom vårt uf-företag).
Jag är 18 år gammal och har nästan lämnat boet i Askersund (i alla fall om man frågar mig, men det är nog bäst att inte fråga min mamma, hon vill nog ha kvar mig hemma så länge det går). Jag bor alltså mestadels i Åsbro med min pojkvän Alexander och hans katt Alfons. Hemma i Askersund har jag en katt som heter Snoddas som jag har haft i 7 år nu. Jag har förövrigt två äldre syskon som heter Elin och Linnéa. Vi brukar vara iväg och shoppa en del annars bråkar vi mest (haha skoja bara… eller?).
Jag är nog ingen vintermänniska, om jag hade chansen så skulle jag absolut vilja flytta från vårt kalla land Sverige, i alla fall bo utomland i någon månad över hösten och vintern. Jag vill självklart inte missa den svenska julen med kalle anke och hans vänner, men både hösten och vintern gör mig lite deprimerad. Hösten är nästan alltid grå och tråkig och vintern är väl lite bättre, men sommaren är ändå den bästa tiden på året. Då kan man sola så att man blir brun, bada så att man blir ren och grilla så att man blir mätt ;-)
Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga om mig själv... men jag tycker för tillfället inte sådär jätte mycket om skolan, men att driva ett uf-företag gör vardagen lite roligare. De andra tjejerna i uf-företaget livar upp min vardag med lite skratt och tokigheter.
Ps. det är jag som har gjort vår logga, snygg va? =)

Maja

Hejsan!

 Jag heter Maja Andersson och är ekonomi ansvarig i vårat uf- företag. Annledningen till att jag fick bli det var för att jag går samhäll-ekonomi med musikinriktning så jag ska väl förhoppningsvis ha lite koll på det. Sofie som är med i företaget har också benämningen ekonomi ansvarig.

Jag är 18 år gammal och bor en bit utanför Åsbro på en liten gård. Jag har två äldre syskon som har flyttat hemifrån så jag bor nu själv med mamma och pappa, ganska skönt faktiskt även fast man saknar dom ibland Vi har tre katter och en hund, men det är väl hunden som är mitt intresse. Vi tränar och tävlar ibland agility,(en hundsport för hundar). Förutom det tycker jag om att umgås med kompisar och pojkvännen. Tyvärr går ju tiden även en del till att plugga, jag känner att jag börjar bli ganska trött på skolan. Men jag rekommenderar verkligen att starta ett uf-företag för det är väldigt roligt och det gör att man ser fram emot våra tisdagar, då vi har den lektionen.

 Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer om mig själv, ehm min favoritfärg är röd, har skostorlek 41, och min ögonfärg är någon slags blandning av blå/grå. Jag tycker det är roligt att åka slalom och rekommenderar därför vintern, fast sommarn är det ju inte heller något fel på.

Det var en liten sammanfattning av mitt liv och jag säger som Johanna att det är bara att höra av sig om det är något ni undrar om och vill fråga. ( Någon bild kanske kommer senare annars är jag den tredje personen fån vänster på våran gruppbild)


JohannaJohanna här. Jag tänkte ta att berätta lite om mig själv (och försöka mig på att förstå blogg.se lite bättre).

Jag heter då Johanna Larsson och har benämningen VD för Goodie Bag UF. Anledningen till det var att jag var först att registrera mig på Ung Företagsamhets hemsida. Så så fick det bli.
Annars då, jag är 18 år fyllda. Bor i lilla staden Askersund, som faktiskt är ganska fin delvis. (Ni ska veta hur dålig jag är på att presentera mig) Ahja. Jag går Samhäll med musikestetisk inriktning, oc för att vara riktigt noga så är det samhällsinriktning på Samhäll. Skolan just nu, enligt mig, är ganska trälig (Närking!!). Men att driva det här UF-företaget gör det lite roligare.
På eftermiddagarna efter skolan äääälskaaar jag att bara slappa i mysbyxor och det sitter långt inne att börja plugga. Jag skulle våga påstå att jag är den lataste av oss fyra, men jag har i alla fall försökt ta tag i det där. Så nu ska det börja gymmas.
Helgerna går mest åt att spendera tid med pojkvännen, Johannes, på olika platser i landet. Vanligast är väl i Askersund eller Linköping (där han bor och jobbar), men vi tar även en sväng till Stockholm då och då för att hälsa på hans föräldrar och hans syster.
Min favorit årstid brukar variera, allt med att årstiderna ändras. När det är sommar älskar jag sommar, när det är höst tycker jag att det är sååå bra med höst. Vinter och vår är det likadant där. Men just denna mellan period som är nu, när det är grått, trist och tråkigt är jag inget big fan av.
Absoluta favorit högtiden är lugnt Julen. Jag skulle kunna ha jul i ett halvår om det var så. Det är en annan sorts stämning, man får ha julgran, julpynt, pepparkakor, saffransbullar och estetrep med festis. Fint är vad det är!
Är det något mer som ni vill veta, så var inte rädda för att ställa en fråga! Svarar på nästan allt.

RSS 2.0